Na Dačice vzpomínáme jen v superlativech! Díky turnaji vznikla nová rodina, směje se Petra Batíková

08.05.2019 20:40

Ahoj Petro! Pražský Escort patří mezi týmy, kteří náš turnaj v podstatě zakládaly. V prvních pěti ročnících chyběl pouze jednou, a to v roce 2012 (případně mne oprav). Od roku 2014 jste ale jezdit přestaly. Letos máme symbolický desátý ročník a hlásíte comeback! Co stálo za pětiletým „výpadkem“ a kde a kdy vznikla první myšlenka letos opět přihlásit?

"Ahoj Kryštofe! Náš výpadek byl způsoben asi tím, že jsme prostě nedaly dohromady původní partu, která se skládala z hráček ze třech různých týmů. Jakmile jsem ale dostala na mail zprávu o jubilejním desátém ročníku, opravdu nebylo co řešit a hned jsem nás přihlásila."

 

Jak vlastně na první turnaje v Dačicích vzpomínáte? Jsou nějaké zážitky, které si vyprávíte dodnes? Podělíš se s některými?

"Vzpomínáme jen v superlativech. Vždy si vybavím skoro až rodinnou atmosféru turnaje, skvělou organizaci a krásné, klidné město. Mezi nejlepší zážitky bychom určitě zařadily turnajové party v klubu Kostka, které byly, nebojím se to říct, legendární. V tomto klubu vznikla dokonce i láska mezi naší brankářkou Maruškou a hráčem jednoho z mužských týmů, Honzou. No a helemese, dnes už spolu vychovávají holčičku!"

 

Jak moc se parta, co na turnaj jezdila tehdy liší od party, co dorazí letos?

"Obměnily jsme půlku týmu, za ty roky jsme se prostě hodně posunuly. Nejsem si ale vůbec jistá, zda i herně anebo fyzicky."

 

Kolik z vás je stále florbalově aktivních a za jaké kluby/týmy případně nastupujete?

"Naše jádro skládající se z hráček z Královských Vinohrad (kde hrajeme druhou ligu), vhodně doplňují zástupkyně z Liberce a Karlových Varů. Skoro všechny báby ještě trénují."

 

Můžeme se těšit, že s námi desátý ročník oslavíte na páteční turnajové párty v Béčku?

"Jakmile se po našem prvním zápase osprchujeme, navoníme, namalujeme, vyžehlíme nebo nakulmujeme vlasy, poladíme outfity a nazujeme podpatky, ihned vyrazíme směr Béčko. Účast je snad povinná, ne?"

 

S čím na turnaj cestujete? Je hlavním lákadlem zábava, florbal, nebo něco jiného?

"Všechno dohromady, těšíme se hlavně na skvěle a smysluplně strávený víkend, nové soupeřky a na cestu z Prahy v pátek přes D1. Máme velká očekávání."

 

Vzkázala bys něco čtenářům na závěr?

"Ať si všichni turnaj moc užijí se vším všudy, vidíme se v pátek!"

 

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode